Vloeren Blog

Inspiratie en tips over vloeren, vloeren leggen en het vinden van uw perfecte vloer!

Quick-Step Eligna Laminaat

Het verschil tussen PVC en laminaat

Wat is het verschil tussen PVC en laminaat? Het is goed om dit verschil te kennen, want je wilt natuurlijk de juiste vloer aanschaffen. In sommige gevallen kun je het verschil tussen PVC en laminaat niet direct zien, maar het is er absoluut wel…

Lees verder
Laminaat onderhouden

Laminaat onderhouden | onze tips

Een laminaatvloer heeft relatief weinig onderhoud nodig. Hij hoeft niet in de olie te worden gezet, zoals bij een parketvloer wel het geval is. Daarentegen: slijt een laminaatvloer. Raakt deze beschadigd, dan is dit niet te herstellen… Lees al onze tips hier!

Lees verder
Visgraat vloer

Waarom kiezen voor een visgraat vloer?

Waarom kiezen voor een visgraat vloer? Wij zouden het bijzonder kort kunnen houden en zeggen: omdat u dit eenvoudigweg de mooiste soort vloer vindt. Dat is namelijk het geval bij veel mensen. Echter, de keuze voor een visgraat vloer gaat verder dan dat.

Lees verder
Een nieuwe vloer leggen, wat erbij komt kijken

Een nieuwe vloer leggen: dit komt erbij kijken

Een nieuwe vloer leggen is natuurlijk nooit een karweitje dat u zomaar even doet. Het vergt planning, tijd en voorbereiding. En natuurlijk de nodige arbeid, maar dan heeft u ook wel wat. Wat komt er nu precies kijken bij het leggen van een nieuwe vloer?

Lees verder
Parketvloer

Een parketvloer leggen in 7 stappen

Zelf een parketvloer leggen, kan best spannend zijn. Een prachtige nieuwe parketvloer vergt namelijk een bepaalde investering. Dan wilt u natuurlijk wel kunnen rekenen op een prachtig resultaat. Volg dit stappenplan en het komt zeker in orde.

Lees verder
De vloeren trends van 2021

De vloeren trends van 2021

Een nieuwe vloer schaft u doorgaans voor de lange termijn aan. Toch ziet men elk jaar subtiele wijzigingen in de trends. Natuurlijk blijven de klassiekers mateloos populair, maar ook dit jaar zien we een aantal duidelijke trends ontstaan. Dit zijn de vloeren trends van 2021.

Lees verder
laminaat leggen

Een laminaatvloer leggen in 5 stappen

Er zijn talloze redenen waarom mensen kiezen voor laminaat. Eén van de argumenten om te kiezen voor een laminaatvloer is dat u deze zelf kunt leggen. Dat bespaart een hoop kosten en is met de juiste voorbereiding prima te doen.

Lees verder
Lichte vloer

Hoe staat een lichte vloer in huis?

Hoe staat een lichte vloer in huis? Dat is natuurlijk in elk huis verschillend. Een lichte vloer is voor veel mensen een voor de hand liggende keuze. Het is namelijk een veilige keuze. Er is helemaal niets mis met het maken van een veilige keuze. Een lichte vloer is namelijk een vloer die in veel gevallen tot zijn recht komt.

Lees verder
Plinten kiezen

De juiste plinten bij uw vloer kiezen

Wanneer u een mooie nieuwe vloer uit heeft gekozen, dient u nog een belangrijke beslissing te maken: de juiste plinten bij uw vloer kiezen. Plinten vormen de spreekwoordelijke puntjes op de “i”. Welke plint u kiest, heeft een behoorlijke invloed op de uitstraling van …

Lees verder

Hoe staat een donkere vloer in huis?

Hoe staat een donkere vloer in huis? Daar kunnen wij geen kant en klaar antwoord op geven. Hoe een donkere vloer in uw woning staat, is van veel factoren afhankelijk. Sommige zijn objectief, andere zijn een stuk …

Lees verder
Winkelwagen