Laminaat leggen

Belangrijk: Lees voor het leggen altijd eerst de leginstructies van de fabrikant die zijn bijgesloten! Planken met fouten zoals glansverschil, fouten in het decor, kapotte verbindingen etc. mogen NIET gelegd worden. Indien u deze planken wel legt accepteert u de vloer zoals deze is.

Tips om laminaat te leggen

Laminaat leggen is heel makkelijk. Hierbij is het belangrijk om al het materiaal en de stappen van het leggen van het laminaat goed voor te bereiden. Hier vindt u een stap‐ voor‐stap instructie voor het leggen van laminaat en een checklist die de voorbereiding makkelijk maakt.

1) Laminaat leggen op een ondervloer

De vloer moet absoluut effen, droog, zuiver en belastbaar zijn. Oneffenheden van meer dan drie millimeter op een meter moet u absoluut afslijpen
en gladmaken. Als vochtscherm moet u een PE‐folie gebruiken.

2) Laminaat op houten planken

Losse planken moet u vastmaken en oneffenheden egaliseren ‐ er moet een vaste en effen ondergrond ontstaan. Plaats de laminaatvloer dwars op de langsrichting van de houten planken. Bij houten ondergronden mag u geen PE‐folie gebruiken.

3) Laminaat op vloerplaten leggen

Losse vloerplaten moeten bevestigd en oneffenheden moeten geëgaliseerd worden. De vloerplaten moeten vast met de onder constructie verbonden zijn, zodat er geen kraakgeluiden ontstaan.

5) Laminaat leggen op PVC- of linoleumvloeren

Deze vloeren zijn geen geschikte ondergrond voor een laminaatvloer. Dit soort vloerbedekkingen moeten voor het leggen van het laminaat altijd worden verwijderd.

6) Laminaatvloeren op warm water vloerverwarming plaats

Voor het droog verwarmen van uw vloer raadpleegt u uw verwarmingsvakman. Hij beschikt over de nodige vaardigheden en kent de procedures.

Wij raden een oppervlaktetemperatuur van 25 °C aan. Oude vloerbedekkingen moet u verwijderen.

Winkelwagen