Lamelparket | Verschillende Stijlen | Evim Vloeren
Parket vloer

Lamelparket

Lamelparket is een vloer die vaak gekozen wordt en dat is niet zonder reden. Deze vloer meerdere voordelen ten opzichte van zijn broer massief parket. Lamelparket is namelijk een plank die uit meerdere lagen hout bestaat. Een bijkomend voordeel is dat de toplaag uit verschillende stylen kan bestaan. Zo kunt u kiezen voor een eiken lamelparket, visgraat lamelparket of een wit lamelparket.

Filter op kleur
Filter op merk
Bekijk meer opties
Filter op stijl
Filter op serie
Bekijk meer opties
Filter op dikte

Evim Vloeren

De verschillende stijlen lamelparket

Wanneer er over het verschil tussen parket en laminaat gesproken wordt, hoort u vaak dat laminaat bestaat uit lagen en dat parket een massief houten vloer is. Dat is niet helemaal waar. Een parketvloer kent namelijk ook verschillende soorten. Naast een massieve parketvloer, kunt u namelijk ook kiezen voor lamelparket. Lamelparket wordt zeer vaak gekozen vanwege enkele specifieke voordelen en het ruime aanbod met verschillende stijlen. Maar wat zijn de verschillende stijlen lamelparket? Wij leggen het u op deze pagina uit.

Wat is lamelparket en wat zijn de voordelen?

Lamelparket is een plank die bestaat uit meerdere, gewoonlijk drie, lagen hout die op elkaar zijn verlijmd. De toplaag is de uiteraard de “echte” laag; de laag die u ziet en op basis waarvan u de vloer uitkiest. Een massief houten parketvloer heeft een enkele laag. Wat is nu het voordeel van lamelparket? Omdat de lagen verlijmd zijn, staat deze vloer marginaal meer speling toe dan een massief houten vloer. Dit resulteert erin dat in de praktijk lamelparket iets meer kan “werken” dan massief parket, zonder dat dit leidt tot imperfecties. Dat kan een groot voordeel zijn.

De verschillende stijlen lamelparket

De keuze voor lamelparket wordt vaak op praktische gronden gemaakt. Maar gelukkig is er ook meer dan genoeg te kiezen, want lamelparket komt in verschillende stijlen. Onderstaand kunt u lezen over de populairste verschillende stijlen lamelparket.

Eiken lamelparket

Eiken lamelparket is één van de meest gekozen vloersoorten. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Eiken lamelparket heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en is tijdloos. Zo’n vloer raakt nooit uit de mode. Omdat u de keuze heeft uit verschillende formaten en kleuren, is er altijd een geschikte vloer voor u. Temeer omdat ook vrijwel alle stijlen bij eiken lamelparket terug te vinden zijn: van rustig tot romantisch, van minimalistisch tot uitbundig.

Visgraat lamelparket

Zegt u parket, dan zeggen veel mensen “visgraat”. Dit is en blijft een tot de verbeelding sprekende vloer. Visgraat heeft, misschien nog wel meer dan reguliere planken, een tijdloze schoonheid en zeer luxe uitstraling. Zeker in grote ruimtes staat visgraat garant voor een prachtige aanblik.

Wit lamelparket

Lamelparket is ongevoelig voor trends. Dat is één van de redenen waarom deze vloeren zo populair zijn. Dat betekent echter niet dat trends helemaal nooit in deze vloeren worden verwerkt. Een goed voorbeeld hiervan is wit lamelparket. Van origine hebben parketvloeren een natuurlijke kleur en in veel klassieke interieurs worden zij donkerder gemaakt met behulp van olie. Maar anno nu is ook wit helemaal trendy. Op het gebied van wit lamelparket is er heel veel te kiezen. Kijk maar eens in onze webshop.

Voor lamelparket in Amsterdam moet u bij Evim Vloeren zijn

Voor lamelparket in Amsterdam en omstreken, moet u bij Evim Vloeren zijn. Wij zijn al jarenlang een gewaardeerde specialist. Bij ons vindt u een zeer ruime keuze uit lamelparket vloeren in alle soorten, maten en stijlen.

Onze deskundige medewerkers helpen u graag. U vindt ons hele aanbod in de webshop, maar bent ook zeker welkom in onze showrooms in Amsterdam om de vloeren met eigen ogen te bewonderen. Wij zijn u van dienst met het vinden van uw ideale vloer en onze eigen ervaren parketteurs kunnen de vloer vakkundig voor u leggen.

Winkelwagen

Filter op kleur
Filter op merk
Bekijk meer opties
Filter op stijl
Filter op serie
Bekijk meer opties
Filter op dikte

Evim Vloeren